De Eifel met hond

Je hond kan mee op vakantie naar de Eifelhof

Het vakantiehuis Eifelhof heeft een omheinde tuin, wat natuurlijk ideaal is met hond(en). In overleg kunnen eventueel meerdere honden verblijven. We hebben wel hondenclubs gehad met 7 honden. Iets wat niet overal mogelijk is.

Vakantiehuis geschikt voor honden met omheinde tuin

 

Duitse regels voor honden

In Duitsland moeten honden in principe altijd aangelijnd zijn tenzij ze goed zonder lijn bij de baas kunnen blijven. Nu is dat hier in de omgeving allemaal niet zo’n punt, gewoon omdat je bijna nooit iemand tegenkomt. Het is hier wel gebruikelijk dat je de hond even aanlijnt als je iemand tegenkomt, zodat de persoon er absoluut geen last van heeft. Dit is een soort ongeschreven beleefdheidsregel.

Ook wordt het door de eigenaren van de weilanden gewaardeerd als je rekening met ze houdt. Het gras is bijna altijd bedoeld om te hooien. Daarom is het niet fijn als het gras platgetrapt is of er hondendrollen in zitten (daar houden paarden niet van).

Omheinde tuin Eifelhof hondvriendelijk

Wandelen direct vanuit het huis

Vanuit de Eifelhof zijn er eindeloze mogelijkheden om te wandelen. Direct vanuit het huis zijn er talloze wandelingen mogelijk. Het landschap heeft afwisselend weilanden, bos, heuvels en prachtige uitzichtpunten. Op loopafstand zijn een klooster met een middeleeuws basiliek, een oude burcht en een middeleeuws stadje te bezoeken.

Mooie omgeving vakantiehuis met honden

Wil je in Nederland of elders met je hond op vakantie, kijk dan hier:

https://www.metjehondenopvakantie.nl/