Mountainbiken in de Eifel

Ook voor mountainbikers heeft de Eifel veel te bieden. Er zijn zo’n 500 km aan bewegwijzerde mountainbike routes in de Eifel.

Mountainbiken EifelIn 2016 zijn er nieuwe mountainbike routes uitgezet in de Eifel met routebordjes. En er zijn er drie die vanuit de Eifelhof vlakbij zijn:

  1. De Trail Artisten ,ronde Q van 31,3 km. Deze gaat echt door het dorp Benenberg heen. Deze route valt in de categorie zwaar. Op gedeeltelijk hobbelige bos- en lichtjes overgroeide weidepaden wordt je geconfronteerd met vele steile beklimmingen. Deze route heeft het hoogste aandeel parcours en is zelfs een uitdaging voor ervaren mountainbikers. De route.gpx kun je hier downloaden.
  2. Gipfelstürmer – Runde S van 23.5 km – middelmatige route
    Veel onverharde, vaak wat overwoekerde paden leiden door een dunbevolkte Hocheifel landschap van – afwisselend open weilanden en beboste beekdalen. Het hoogste punt van de tocht kan ten zuiden van Schnorrenberg worden gevonden in het nabijgelegen Bärbel Kruis. Op de hele route zijn aanzienlijke hoogteverschillen. Er zijn gedeeltelijk steile en lange beklimmingen. De route.gpx kun je hier downloaden.
  3. Aufwärmrunde – Runde R – gemakkelijke route van 35.3 km
    Langs weiden en bospaden. Ondanks de lengte van de baan, is dit een lichtere ronde met relatief weinig steile beklimmingen en veel open land. Een gevarieerde route met kleine beekdalen, soms een korte, steile klim en vaak wordt je beloond met een prachtig uitzicht. De route.gpx kun je hier downloaden.

Download hier een folder met de routes of kijk op de speciale website over de mountainbike routes in de Eifel.

Boekje met mountainbike routes

screen-shot-2016-09-29-at-16-53-51

In het onderstaande boekje staan 15 Mountainbike routes uitgewerkt en maken dit boekje tot een praktische gids om de Noord Eifel per mountainbike te ontdekken. Het geeft nuttige informatie over de praktische routes maar vertelt ook veel over de cultuur, geschiedenis en geografie van de Eifel.
De routes zijn nauwkeurig uitgewerkt en er in verschillende moeilijkheidsgraden ingedeeld. De beschrijving van de routes met kaarten, audiobegeleiding (MP3) en GPS gegevens staan via internet ter beschikking. Mountainbiken in de Eifel is een hele ervaring. Je komt bijna geen mensen tegen, zo rustig is het, en de uitzichten zijn fantastisch.

Het is geschreven door 2 enthousiaste mountainbikers: Andreas Meyer en Tobias Mommer, beiden geboren in 1985. Zij zijn al zo’n 10 jaar in de Noordeifel aan het mountainbiken.

http://www.mountainbike-nordeifel.de/ Op hun site kun je ook GPS routes downloaden.

Mountainbike fietsen kun je huren bij http://www.fee-radladen.de/startseite.html

Hier een link naar nog meer informatie over mountainbiken in de Eifel