Leukste evenementen in de Eifel

Nostalgische jaarmarkt

04.04.2015, 10:00 – 19:00 Uhr, in Kommern

In het openluchtmuseum in Kommern is een ouderwetse jaarmarkt met een kermis uit de keizertijd.
Nostalgische jaarmarkt met kermis
Ongeveer 70 ouderwetse carroussels, poppekasten, straatartiesten en kraampjes. Een verzameling uit de historie van het volksvermaak.

Ridderspelen Burg Satzvey

Datum: 23. Mai 2015 bis 25. Mai 2015

Rondom het kasteel Satzvey worden ridderspelen georganiseerd. Een hele happening die vooral ook erg leuk is voor kinderen.

Terug naar 1965 – the SixtiesSixties festival

Op 15 august 2015 gaat in het openluchtmuseum in Kommern de tijd terug naar het jaar 1965 een fototentoonstelling, muziek, dans, oldtimers en gastronomische lekkernijen uit die tijd.
Een gezellig sixties festival waarbij veel mensen zich ook kleden in de sixties stijl en er bijvoorbeeld ook een sixties kapper is. Daar kun je de stijl van je kapsel even helemaal laten aansluiten op je zestiger jaren outfit.

De sixties modeshow, de rock en roll muziek en de oude auto’s, caravans etc. zorgen voor een bijzondere sfeer.

Burchtfeest Reifferscheid

Het Burchtfeest Reifferscheid, op de derde zondag in September is een middeleeuws gebeuren met genoeg te doen voor jong en oud. Onderstaande foto’s spreken voor zich:

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”115169882838336571615″ ualb=”6093011694063037633″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”6″ size=”320″ num=”20″ highlight=”1″ curve=”1″ max=”100″]

Kerstmarkten in de Eifel

Rondom de Eifelhof zijn in de volgende steden vanaf eind november kerstmarkten: Monschau, Aken, Bonn, Keulen en Trier.

In kleinere stadjes zijn ze meestal maar één adventsweekend. In Reifferscheid, dat vlakbij de Eifelhof ligt, is een kerstmarkt tijdens het eerste adventsweekend (het laatste weekend van november). Dit is een knusse markt met veel glühwein en eettentjes.

De aller mooiste en meest sfeervolle markt is ook in het eerste adventsweekend, maar dan in KronenburgKerstmarkt Kronenburg. Een middeleeuws stadje dat ongeveer een half uurtje rijden is van de Eifelhof.

Op deze markt worden veel handgemaakte spulletjes en kunst verkocht, naast natuurlijk de gebruikelijke glühwein en plaatselijke lekkernijen.

Kijk ook eens wat voor andere leuke dingen er te doen zijn in de Eifel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.