Inrichting

Beschrijving en plattegronden Eifelhof

DuitsDeutsche Webseite

Overzichtstekening van de EIfelhof
Tekening van de tuin, buitenruimte en het vakantiehuis de Eifelhof
Plattegrond kelder Eifelhof
Plattegrond van de kelder van het vakantiehuis Eifelhof in de duitse Eifel

Het huis heeft aan de achterkant 2 kelders en rondom een grote zonnige tuin met prachtig uitzicht op een weide met paarden.

Er is een overdekte buitenruimte met tuinmeubilair, een zithoek met houtkachel, een grote eettafel, een soorttoonbank en een barbeque. Aan de achterkant van deze buitenruimte is een houten terras en veranda  waar je heel besloten zit met een heerlijk uitzicht.

De tuin is niet vlak en is daardoor niet geschikt voor sport en spel, maar op ongeveer 30 meter afstand van het huis is een kinderspeeltuintje met een voetbalveld, waar volop gespeeld kan worden.

De tuin heeft een verval van ongeveer 2,5 a 3 meter, waardoor je aan de voorkant op de begane grond en aan de achterkant vanuit de kelder naar buiten loopt.

Begane grond

Plattegrond van de begane grond

Op de begane grond kun je gezellig bij de houtpelletkachel zitten en eventueel samen koken. Er is een compleet ingerichte keuken met vaatwasser, magnetron, een oven en een keramische kookplaat met 4 pitten.

De grote hoekbank met tafels nodigt uit tot gezamenlijke etentjes en interessante keukentafel-gesprekken. De ruimte heeft een leuk uitzicht aan de achterkant waarbij je uitkijkt naar de tuin en de overdekte buitenruimte.  De tafel is uitschuifbaar. Dit kan handig zijn bij uitgebreide diners.

Verder is er een toilet op de begane grond.

Aan de rechterkant van het huis is nog een kleinere 2-persoonskamer met behang in vogeltjes-sfeer. Het is een kleine, maar sfeervolle kamer met een 2-persoonsbed. Deze kamer heeft ook een deur naar de gang en de kelder.

Eerste verdieping

Plattegrond eerste verdieping Eifelhof

Op de eerste verdieping wordt het uitzicht nog mooier. Hier kijk je uit over het weiland met de paarden, fruitbomen en de overdekte buitenruimte.

Deze ruimte is ingericht met een 2-tal loungebanken met heel veel kussens en wat een aantal hogere stoelen (voor mensen die graag wat hoger zitten). Daarnaast is er ook een zitje voor degenen die een spelletje willen doen of wat willen tekenen.

Er hangt een LCD televisie aan de muur en er zijn wat DVD’s. Kortom een heerlijke ruimte om te relaxen.

Aan de rechtervoorkant is een kleine, maar romantische en sfeervolle kamer met een 2-persoonsbed. (Bij minder romantische stellen kunnen deze eventueel uit elkaar geschoven worden). Naast deze kamer is ook een douche/toiletruimte.

Aan de linkervoorkant is de grootste kamer, de “Hollandse kamer”, waar 4 personen kunnen slapen. Er zijn 2 bedden met onderschuifbedden. Direct er tegenover is de grote badkamer met ligbad en toilet.