Combineer platteland met het hippe Keulen

Keulen is een stad die op dit moment één van de populairste steden is om te bezoeken. Het heeft natuurlijk de Keulse Dom, die zeer indrukwekkend is. De Rijn stroomt er dwars door en er zijn een aantal hippe wijken met leuke winkeltjes en restaurants.

Keulen
Vanuit de Eifelhof kun je vanaf het station in Kall voordelig naar Keulen reizen met een kaartje voor 5 personen, een zogenaamde Tageskarte. Dit kost ongeveer een tientje per persoon retour. Met dat kaartje kun je ook in Keulen al het openbaar vervoer gebruiken. Zeker als je een midweek of langer in de Eifelhof bent is zo’n bezoekje aan Keulen een echte aanrader.

Hieronder een aantal leuke links naar websites met tips:

Buiten deze tips zijn er nog andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn zoals bijvoorbeeld:

  • Het Ludwig Museum, een museum vlak bij de Dom en het Hauptbahnhof met veel Pop Art en moderne kunst.
  • Het schocolademuseum van Lindt is ook een aanrader en ligt direct aan de Rijn op loopafstand van het
    chocolademuseum keulen
    Chocolademuseum Keulen

    Hauptbahnhof. http://www.schokoladenmuseum.de/

Vakantie in de Eifel met honden

mila
Onze hond Mila

De omgeving van de Eifelhof is erg geschikt om heerlijk te wandelen met honden. Je kunt vanuit het huis alle kanten op en elke keer kom je nauwelijks mensen en/of andere honden tegen. Hier is Duitsland is het verplicht om je hond aan de lijn te houden tenzij je de hond helemaal onder controle hebt en deze netjes naast je komt lopen als je andere honden en/of mensen tegemoet treedt. De meeste mensen lijnen hun hond even aan als ze je zien aankomen. Dat is een soort beleefdheid omdat niet alle mensen van honden houden.

In Nederland zou dat geen doen zijn omdat je meestal constant andere mensen en honden tegenkomt, maar hier in de omgeving is het zo rustig dat je zelden iemand tegen komt.

Er zijn hier ook tijdens wandelingen veel niet omheinde weilanden waar honden heerlijk kunnen spelen. Op een wandelafstand van een kwartiertje is een mooie beek waar ook de honden die van water houden heerlijk hun gang kunnen gaan. Voor echt zwemmen is het alleen niet diep genoeg.

We hebben dit jaar de tuin geheel omheind met een meter hoog wildgaas, zodat honden voortuin lekker los kunnen lopen in de tuin van de Eifelhof. En omdat we vooral door de week nog beschikbaarheid hebben in het vakantiehuis, mogen honden door de week gratis mee!

Leukste evenementen in de Eifel

Nostalgische jaarmarkt

04.04.2015, 10:00 – 19:00 Uhr, in Kommern

In het openluchtmuseum in Kommern is een ouderwetse jaarmarkt met een kermis uit de keizertijd.
Nostalgische jaarmarkt met kermis
Ongeveer 70 ouderwetse carroussels, poppekasten, straatartiesten en kraampjes. Een verzameling uit de historie van het volksvermaak.

Ridderspelen Burg Satzvey

Datum: 23. Mai 2015 bis 25. Mai 2015

Rondom het kasteel Satzvey worden ridderspelen georganiseerd. Een hele happening die vooral ook erg leuk is voor kinderen.

Terug naar 1965 – the SixtiesSixties festival

Op 15 august 2015 gaat in het openluchtmuseum in Kommern de tijd terug naar het jaar 1965 een fototentoonstelling, muziek, dans, oldtimers en gastronomische lekkernijen uit die tijd.
Een gezellig sixties festival waarbij veel mensen zich ook kleden in de sixties stijl en er bijvoorbeeld ook een sixties kapper is. Daar kun je de stijl van je kapsel even helemaal laten aansluiten op je zestiger jaren outfit.

De sixties modeshow, de rock en roll muziek en de oude auto’s, caravans etc. zorgen voor een bijzondere sfeer.

Burchtfeest Reifferscheid

Het Burchtfeest Reifferscheid, op de derde zondag in September is een middeleeuws gebeuren met genoeg te doen voor jong en oud. Onderstaande foto’s spreken voor zich:

Kerstmarkten in de Eifel

Rondom de Eifelhof zijn in de volgende steden vanaf eind november kerstmarkten: Monschau, Aken, Bonn, Keulen en Trier.

In kleinere stadjes zijn ze meestal maar één adventsweekend. In Reifferscheid, dat vlakbij de Eifelhof ligt, is een kerstmarkt tijdens het eerste adventsweekend (het laatste weekend van november). Dit is een knusse markt met veel glühwein en eettentjes.

De aller mooiste en meest sfeervolle markt is ook in het eerste adventsweekend, maar dan in KronenburgKerstmarkt Kronenburg. Een middeleeuws stadje dat ongeveer een half uurtje rijden is van de Eifelhof.

Op deze markt worden veel handgemaakte spulletjes en kunst verkocht, naast natuurlijk de gebruikelijke glühwein en plaatselijke lekkernijen.

Kijk ook eens wat voor andere leuke dingen er te doen zijn in de Eifel.