illustratie

Eifelhof

LEUKE DINGEN DOEN IN DE BUURT
VAN HET VAKANTIEHUIS

Wandelen

De directe omgeving is een absoluut wandelparadijs. U kunt direct vanuit het huis prachtige wandelingen maken naar bijvoorbeeld de burcht "Wildenburg", het klooster "Steinfeld" of het middeleeuwse stadje "Reifferscheid".

Het huis ligt 5 km van etappe 6 van de beroemde Eifelsteig, die van Klooster Steinfeld naar Blankenheim gaat. Deze etappe loopt door dalbeemden en vochtige biotopen met zeldzame planten en prachtig gekleurde vlinders.

Wandelingen in de omgeving

Dit gebied is niet alleen landschappelijk, maar ook historisch interessant. De weg loopt via een hoogvlakte omlaag richting het dal van de Urft, langs de bron van de Romeinse waterleiding en verder stroomopwaarts tot vlak voor Blankenheim.

Maar natuurlijk is ook wandelen in het nabijgelegen "Nationalpark Eifel" een belevenis. Op zondag kunt u daar kostenloos een "Wildernis" tocht maken onder begeleiding van een "Eifel Ranger".

Nationalpark Eifel

Wintersport dichtbij Nederland

Ja, wintersporten kan ook dichtbij!. Het zijn korte afdalingen en slee-afdalingen, maar de echte wintersportsfeer is er wel degelijk, en voor kinderen is het geweldig!

Meer over wintersportgebieden in de Eifel

Zwemmen

Zo'n 20 minuten ten Noorden van Benenberg ligt de Rursee. Aan dit prachtige meer zijn verschillende zwemmogelijkheden, waaronder het Natuurbelevingspark in Rurberg.

Rursee.de

 

Wellness in de Eifel

In de buurt van het huis ligt een prachtig Wellness Complex. Een groot binnen- en buitenzwembad, whirlpool, saunacomplex, horeca en massagemogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over Wellness in de Eifel.

Fietsen

Het huis ligt heel gunstig ten opzichte van de bekende Eifel-Höhen-Route. Meer informatie:

http://www.kreis-euskirchen.de/tourismus/fahrradfreundlicher_kreis/eifel-hoehen-route.php

http://www.kreis-euskirchen.de/tourismus/downloads/flyer_eifelhoehenroute.pdf

http://www.eifel-tipp.de/data/freizeitfuehrer/dateien/EHR_1185968887.pdf

Motorrijden

De Eifel is een paradijs voor motorrijders. Vanuit het huis kun je alle kanten op.

Er zijn nauwelijks verkeerslichten, glooiende, bochtige wegen en prachtige vergezichten. Dit alles maakt motorrijden in de Eifel tot een onvergetelijke belevenis.

De snelle rijders kunnen de Nürbürgring eens gaan verkennen. Voor meer informatie www.nuerburgring.de

Meer over motorrijden in de Eifel met video en kaarten.

Historie

Zo'n 20 minuten ten oosten van het huis ligt het openluchtmuseum in Kommern. Dit museum omvat 80ha en heeft zo'n 65 historische gebouwen.

Het museum draait echter ook om "mensen". Acteurs beelden bijvoorbeeld een boer, smid of weefster uit om duidelijk te maken hoe het er vroeger aan toe ging.

Freilichtmuseum Kommern

In de directe omgeving van het huis kunt u ook een bezoekje brengen aan de Middeleeuwse burcht "Wildenburg", op zo'n half uurtje lopen afstand. Of een bezoekje brengen aan het Middeleeuwse wonderschone stadje Reifferscheid. In het najaar wordt hier een Burchtfeest gehouden waar van heinde en ver bezoekers op af komen en wat heel bijzonder is.

Sportief

In de buurt kunt u ook kanovaren, met Quads rijden of rodelen.

Het kanovaren kan in Heimbach, bij de Rursee. Er is een bedrijf dat de kano's kan brengen en halen. Dit kan vanaf 10 personen worden georganiseerd. Als u hierover meer informa tie wenst, dan kunt u dit bij ons aanvragen.

Wii

Slecht weer? Geen probleem. Ga gewoon gezellig met de Wii spelen. Kijk hier voor meer informatie over de Wii.


Golfen in de Eifel

In de Eifel zijn meerdere golfbanen. De banen liggen prachtig en het is er nog heerlijk rustig vergeleken met de golfbanen in Nederland.

Bekijk hier meer informatie over de golfbanen in de Eifel.

Rodelen en quad rijden

Het rodelen en quadrijden kan in Mechernich-Kommern en meer informatie staat hier: http://www.freizeit-insel.de

 

einde tekst

 

 

Wilt u meer weten over de prijzen van ons huis?

 

© Websisters